Duurzame Inzetbaarheid Nieuws

Duurzame inzetbaarheid: ‘van goed naar goud’

Artikel, 27 oktober 2015

martin hersman de baak nbbu

Martin Hersman en Marco Hoogerland op NBBU-symposium 5 november

“Duurzame inzetbaarheid, het klinkt mooi, maar het is ook een wat algemeen begrip. Wat houdt dat nu eigenlijk in? Wij maken het graag concreter.”

Wij, dat zijn Marco Hoogerland van de Talentenacademie en Martin Hersman, vakgroepleider vitaliteit bij De Baak, oud-topschaatser en commentator bij de NOS.

Hersman en Hoogerland geven in een presentatie op het komende NBBU-symposium op 5 november handvatten voor de duurzame inzetbaarheid van (flexibele) medewerkers met een visie vanuit de topsport.

Marco Hoogerland Talentenacademie NBBU

Motiverende omgeving

Hoogerland: “Tijdens onze presentatie gaan we in op de vraag ‘Hoe kom je van individueel goed naar een team (bedrijf) van goud?’ Met andere woorden: hoe creëer je als ondernemer een motiverende omgeving? Hoe begeleid je medewerkers zo dat ze zich verantwoordelijk voelen voor hun persoonlijke groei, ondernemend vermogen laten zien en hun talenten kunnen ontwikkelen. En niet in de laatste plaats, hoe zorg je in wisselwerking met je medewerkers en opdrachtgevers voor de beste resultaten voor je bedrijf?”

Essentieel belang vitaliteit

Hersman heeft als vakgroepleider bij De Baak de ambitie vitaliteit op de werkvloer naar een hoger plan te tillen: “De manier van werken verandert continu; ontwikkelen is eigenlijk de nieuwe werkelijkheid. Daarom is het voor medewerkers belangrijk te weten wat ze goed kunnen (talent), wat ze leuk vinden en waar ze energie van krijgen. Veel mensen vinden het moeilijk om vervolgens een staat van ‘flow’ te bereiken. Hoe doe je dat? Waar ga je je aandacht op vestigen? En, hoe houd je dit vast?”

Marco Hoogerland heeft in 2002 De Talentenacademie opgericht en heeft zich gespecialiseerd in het verbeteren van de prestaties van het individu en de groep. Zijn interesse ligt bij talentenmanagement, stress- en leefstijlvraagstukken, persoonlijke ontwikkeling en prestatieverbetering.

Martin Hersman spreekt uit veelzijdige ervaring; hij presteerde op wereldniveau in de schaatssport en heeft jarenlange managementervaring bij KPN, Nu.nl en Sanoma. In januari 2015 werd hij vakgroepleider vitaliteit bij opleidings- en kennisinstituut De Baak.