Stichting Fonds Uitzendbranche

De NBBU is aangesloten bij de Stichting Fonds Uitzendbranche (SFU). Onder de SFU vallen drie stichtingen met elk een eigen opdracht en dienstverlening, waar NBBU-leden van profiteren.
SFU logo

Website SFU

Drie stichtingen die vallen onder SFU: SNCU, STAF en STOOF:

 • SNCU logo

  SNCU - Stichting Naleving Cao Uitzendkrachten

  De SNCU is een samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties in de uitzendbranche. De vakbonden vertegenwoordigen binnen de SNCU de werknemers. De NBBU en de ABU vertegenwoordigen de werkgevers. Samen stimuleren en controleren zij de naleving van de:
  - ABU-CAO voor Uitzendkrachten;
  - NBBU-CAO voor Uitzendkrachten;
  - CAO Sociaal Fonds voor de Uitzendbranche.
  Meer informatie over de SNCU, de cao's en hoe u fraude en misbruik kunt melden,vindt u op de website van de SNCU.

 • Logo Stichting Arbo Flexbranche

  STAF - Stichting Arbeidsomstandigheden Flexbranche

  STAF heeft als doel het blijvend verbeteren van arbeidsomstandigheden in de uitzendbranche, zodat medewerkers en flexwerkers veilig en gezond kunnen werken. U kunt bij STAF terecht voor allerhande instrumenten die u helpen het verzuim terug te dringen en veilig werken te waarborgen. STAF is een initiatie van werkgevers- en werknemersorganisaties in de uitzendbranche. U vindt alle relevante informatie over arbo-zaken op de website van STAF.

 • Logo Stichting Opleiding en Ontwiikeling Flexbranche STOOF

  STOOF - Stichting Opleiding en Ontwikkeling Flexbranche

  STOOF ondersteunt flexorganisaties bij het ontwikkelen en opleiden van hun flexkrachten en vaste medewerkers. U kunt een beroep doen op STOOF voor advies, financiële ondersteuning, kennis en hulp bij implementatie. De NBBU werkt momenteel met STOOF samen in het project 'Excelleren in de uitzendbranche'. Meer informatie over wat STOOF voor u en uw medewerkers kan betekenen en voor welke subsidies u mogelijk in aanmerking komt, vindt u op de website van STOOF.