NBBU-cao Nieuws

Wat de NBBU voor u betekent: informatie opdrachtgevers

Artikel, 26 mei 2015

Een bemiddelings- of uitzendorganisatie neemt u veel werk uit handen. De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) is dé brancheorganisatie voor 1.000 arbeidsbemiddelaars, met name in het MKB. Een NBBU-onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De NBBU-cao voor Uitzendkrachten vormt een goede balans tussen flex en zekerheid. Voorop staat dat de nieuwe NBBU-cao handelt naar de afspraken uit het Sociaal Akkoord en de nieuwe Wet werk & zekerheid (WWZ). 

Meer over de NBBU-cao

Waarom NBBU?

 • Betrouwbaarheid
  Elk uitzendbureau dat is aangesloten bij de NBBU heeft ook het SNA-keurmerk en voldoet aan alle financiële en administratieve criteria waaraan een bonafide uitzendbureau wettelijk moet voldoen. Een lid dat niet meer aan de lidmaatschapseisen voldoet wordt ontzet uit het lidmaatschap. Voor u dus een extra waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
 • Vakmanschap
  De goed opgeleide, professionele intercedenten van uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de NBBU kennen hun markt als geen ander en hebben vakmanschap hoog in het vaandel staan. De NBBU ondersteunt hen hierbij met onder meer vakinhoudelijke seminars. Specialisten van de NBBU Servicedesk staan hen terzijde bij gespecialiseerde vragen op het gebied van cao’s, arbeidsrecht en (sociale) wet- en regelgeving.
 • Transparantie
  Uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de NBBU werken met de NBBU-cao, de meest flexibele cao voor uitzendkrachten, die u als opdrachtgever verzekert van transparantie en duidelijkheid.
 • Kwaliteit
  Uitzendbureaus die aangesloten zijn bij de NBBU voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen op het gebied van administratie en organisatie.
 • Flexibele NBBU-cao
  NBBU-uitzendondernemingen werken met de NBBU-cao, de meest flexibele cao voor uitzendkrachten. Deze cao biedt de inlener concrete voordelen.
 • Concreet voordeel NBBU-cao
  Vanaf dag één het loon dat in uw sector van toepassing is. Dit voorkomt ongelijkheid tussen uw vaste medewerkers en uitzendkrachten op de werkvloer.
 • Meer informatie vindt u in de brochure 'Wij zijn lid van de NBBU - Wat betekent dat voor u als opdrachtgever?'
Download brochure

Vakkundig en betrouwbaar

Kortom, de NBBU is uw garantie dat u met een vakkundige en betrouwbare flexonderneming van doen hebt. In de ledenlijst kunt u vinden welke flexorganisaties lid zijn.

Ledenlijst