Werken met ZZP Nieuws

Het ont-zorgen van zorgverleners

Case, 17 februari 2017

De meerwaarde van het ZZP-keurmerk

Een aantal van onze leden heeft meegedaan aan de pilot voor het ZZP-keurmerk. We zijn benieuwd naar hun ervaringen en vroegen hen wat hun overwegingen en ervaringen zijn, en wat zij als meerwaarde van het keurmerk zien. Het tweede interview is met Noor Treffers, directeur PuurZorg.

Noor Treffers was twintig toen ze PuurZorg begon, een uitzend- en bemiddelingsbureau voor professionals in de zorg, en met name ouderenzorg. Inmiddels runt zij het bedrijf samen met haar zus Neeltje. Afgelopen oktober ontving PuurZorg het NBBU certificaat voor ZZP-bemiddeling. Noor beschouwt dit als een “een kroon op haar werk.”

Wat drijft jou?

“Mensen leveren zorg vanuit hun hart. Wat ik mooi vind, is dat PuurZorg op een zakelijke manier in deze menselijke branche werkzaam is en de combinatie kan maken tussen een stukje commercie en zorg.”

Wat maakt de dienstverlening van PuurZorg bijzonder?

“Behalve dat we opdrachtevers en ZZP’ers bij elkaar brengen, proberen we ze ook zoveel mogelijk te  ont-zorgen. ZZP’ers kunnen hun facturatie aan ons uitbesteden en we brengen ze in contact met boekhouders of bedrijven helpen bij marketing. Omdat veel ZZP’ers het fijn vinden om eens met collega’s te sparren over hoe zij bepaalde zaken aanpakken, organiseren we bijscholing en netwerkbijeenkomsten. We ont-zorgen de opdrachtgever door kandidaten te selecteren, dossiers bij te houden, diploma’s en VOG’s te controleren. We willen niet alleen leverancier zijn. Wij willen op een hoger niveau samenwerkingspartner zijn voor onze opdrachtgevers.”

Hoe heb je het certificeringsproces van de NBBU ervaren?

“Er wordt gekeken naar de algemene bedrijfsgegevens: hou je je aan de wet- en regelgeving, heb je je verdienmodel op de goede manier in elkaar gestoken, werk je met de juiste modelovereenkomsten, is de factuurstroom op de juiste manier georganiseerd, enzovoort. Ik heb dat proces als zeer prettig ervaren, omdat je kan laten zien dat waar je al jaren mee bezig bent de goede manier is.”

Wat is het voordeel van het NBBU-certificaat?

“Wij vinden het heel belangrijk om deze stempel hebben. We willen kunnen laten zien dat wij een betrouwbaar en bonafide bureau zijn, waarmee je kunt samenwerken. Met het certificaat geef je openheid aan je processen. Wij staan voor die transparantie, eerlijkheid en openheid. Ik ben er van overtuigd dat opdrachtgevers en ZZP’ers daarom graag met ons samenwerken.”

Tekst: Bart Juttman