Actueel Nieuws

Exclusief aanbod: gratis advies over Duurzame Inzetbaarheid voor vijf NBBU-leden

Nieuws, 19 februari 2018

Grijp uw kans. De NBBU biedt vijf leden de unieke kans om deel te nemen aan een gratis adviestraject Duurzame Inzetbaarheid, waarbij u in een half jaar tijd leert hoe in uw flexkrachten duurzaam in kunt zetten en hoe u duurzame inzetbaarheid implementeert in uw eigen bedrijf. 

Gratis adviestraject voor NBBU-leden

De NBBU doet sinds mei 2017 al met 40 deelnemers mee aan het traject Duurzame Inzetbaarheid van MKB-Nederland. Nu krijgen opnieuw 5 NBBU-leden de kans daadwerkelijke stappen te zetten bij het implementeren van duurzame inzetbaarheid van hun flexkrachten. Het enige wat u hoeft te doen is tijd en enthousiasme investeren. Daar krijgt u gratis professionele begeleiding en coaching op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid van uw flexkrachten voor terug.

Direct aanmelden voor het project Duurzame Inzetbaarheid

Coaching en opleiding

De flexibele arbeidsmarkt is omvangrijk en veelal is het onduidelijk wie zich bekommert om coaching en opleiding van de flexkracht. De NBBU ziet hierin een taak weggelegd voor de intermediaire dienstverleners op de arbeidsmarkt. De NBBU stimuleert en faciliteert haar leden te investeren in het binden en boeien van de flexkrachten, wat gestalte kan krijgen door onder meer afspraken te maken over opleidingen en mogelijke carrièrestappen. Ook het plaatsen op werkplekken die aansluiten bij opleiding en ambitie van de flexkracht en het voeren van een actief verzuimbeleid horen hierbij.

Hoe ziet het programma eruit?

Het project richt zich specifiek op de competenties en processen bij de intermediairs om hun rol en relatie met flexkracht en inlener ten aanzien van Duurzame Inzetbaarheid te versterken. Het project is ingedeeld in drie stappen:

  1. Is de basis op orde (awareness)?
  2. Duurzame Inzetbaarheid ten behoeve van de flexkracht: hoe de flexkracht te binden en te boeien?
  3. Hoe vorm te geven in de relatie met de inlener? Daarbij speelt met name het thema employability (ontwikkeling en mobiliteit).

Uiteindelijk wil de NBBU bewerkstelligen dat intermediairs een rol spelen in de Duurzame Inzetbaarheid en employability van (eigen) flexkrachten. In samenwerking met Capgemini vertalen wij de resultaten van dit project naar oplossingen voor alle NBBU-leden.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan het project Duurzame Inzetbaarheid? Laat het ons weten.