Actueel Nieuws

Haal meer rendement uit deelname aan een UWV/WSP evenement

Nieuws, 23 augustus 2018

Als u een evenement van het UWV of een Werkgeversservicepunt bezoekt, wilt u daar natuurlijk zoveel mogelijk rendement uithalen. Onderstaande tips van het Servicepunt Flex helpen u verder!

Tip 1: Ken je bezoekers

 

Informeer vooraf het evenement bij UWV/WSP welke werkzoekenden er worden uitgenodigd en naar wat voor werk ze op zoek zijn en pas daar je aanbod van vacatures op aan. Zo sluit vraag en aanbod beter op elkaar aan en is de kans op een succesvol evenement groter.

Tip 2: Breng vacatures op een aantrekkelijke manier onder de aandacht

Er zijn veel werkzoekenden die werk zoeken in een andere functie/branche waar ze nog geen kennis/ervaring hebben, maar wel mogelijk interesse voor hebben. Fijn als je veel kunt vertellen over de functies en opdrachtgevers waar je vacatures voor hebt maar nog belangrijker om zoveel mogelijk te kunnen laten zien! Denk bijvoorbeeld eens aan beeldmateriaal (foto/film) van werkzaamheden (zie: http://www.beroepeninbeeld.nl), werklocatie of opdrachtger of neem demonstratiemateriaal mee.

Kortom enthousiasmeer werkzoekenden voor je vacatures door ze letterlijk te laten zien en te ervaren!

Tip 3: Zoek actief contact

Wil je graag dat werkzoekenden voor jouw opdrachtgevers aan de slag gaan, spreek ze dan zelf actief aan als ze voorbij lopen. Veel werkzoekenden vinden het lastig en spannend om op iemand af te stappen, dus help ze erbij en neem zelf de eerst stap.

Heb daarnaast zelf een actieve open en gastvrije houding. Stel vooral open vragen bij het eerste contact om zo een goed beeld te kunnen vormen van de werkzoekenden. Zie deze link voor do’s en don’ts.

Tip 4: Trek de aandacht & onderscheid je zelf

Uiteraard wil je graag met zoveel mogelijk werkzoekenden in contact komen tijdens een evenement. Belangrijk dus dat je opvalt en jezelf onderscheidt van je concurrenten. Hieronder een aantal ideeën:

Tip 5: Directe opvolging

Als je een werkzoekende spreekt die past op jouw vacature dan wil je natuurlijk ook graag dat hij/zij voor jou aan slag gaat. Denk van te voren na hoe je geschikte werkzoekenden direct aan je kunt binden door bijvoorbeeld:

 

Tip 6: Heb plezier

Zet die collega’s in die het echt leuk vinden en er plezier in hebben om deel te nemen aan een evenement van UWV/WSP. Hun enthousiasme en plezier zullen werkzoekenden zeker opvallen en aanspreken. Kortom maak er met elkaar een leuk evenement van en have fun!