Arbeidsmarkt van morgen Nieuws

Op zoek naar oplossingen op de arbeidsmarkt in oranje bus

Nieuws, 25 november 2013

Landelijke studentenwedstrijd zet aan tot innovatief denken over werk

Dinsdag 26 en woensdag 27 november worden studenten op hogescholen en universiteiten in Nederland uitgedaagd met innovatieve oplossingen te komen voor de arbeidsmarkt. Op een levensgrote ‘klaagmuur’ mogen zij visueel maken welke problemen zij ervaren. Om vervolgens zelf mee te denken aan de arbeidsmarkt van de toekomst, waar iedereen die wil werk ook kán werken.

Het team van Arbeidsmarkt van Morgen toert door Nederland met een knaloranje dubbeldekker, gesponsord door NBBU-lid Recruit a Student. Ze brengen een bezoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Technische Universiteit in Eindhoven, de Hogeschool van Utrecht, de NHTV in Breda en de Fontys Hogescholen in Tilburg. Studenten in de rest van het land kunnen online meedoen via Facebook en de website  www.arbeidsmarktvanmorgen.nl.

Arbeidsmarkt van Morgen is een denkwedstrijd van Nyenrode Business Universiteit en uitzendkoepel NBBU. Het project wil met name de nieuwe generatie werkenden betrekken bij het zoeken naar innovatieve oplossingen. Onder het motto: de beslissers van nu zijn ook de veroorzakers van de problemen van nu – de oplossingen moeten daarom komen  van de aanstormende generatie decisionmakers. Al meer dan 100  toekomstdenkers van verschillende hogescholen en universiteiten hebben zich aangemeld, het beste idee wint €5000! In navolging op deze ludieke actie organiseren we op 11 december 2013 (11-12-13) een Inspiratiedag om studenten nader aan het denken te zetten.

Meer informatie

Bekijk de animatie van 2 minuten op  www.arbeidsmarktvanmorgen.nl.

Facebook: https://www.facebook.com/NBBUSunrise

Schema tour Arbeidsmarkt van morgen

26 november

10.30 -12.30 uur Erasmus Rotterdam 14.00 – 16.00 uur Hogeschool Utrecht

27 november

09.00 – 10.30 uur Promotieactie NHTV Breda 12.00 – 14.00 uur Promotieactie Tilburg14.30 – 16.00 uur Promotieactie TU Eindhoven