Actueel Nieuws

Nationale Werkbezoekdag ook interessant voor uitzendbranche

Nieuws, 8 oktober 2018

Tijdens de Nationale Werkbezoekdag op 21 november 2018 openen honderden organisaties hun deuren om werkzoekenden een ‘kijkje in de keuken’ te geven. NBBU ondersteunt deze dag. Want ook onze sector leidt onder de gevolgen van grote personeelstekorten in diverse branches. Carmen Knippenburg, intercedent bij Effectief Personeelsdiensten: “Momenteel is er zowel in onze sector, als bij de sectoren en klanten waar wij voor werken, veel vraag naar personeel. Soms is het lastig de juiste mensen te vinden. Door mee te doen aan de Nationale Werkbezoekdag komen we misschien in contact met gemotiveerde werkzoekenden die we anders niet zouden ontmoeten. Daarom pakken wij deze mogelijkheid graag aan.”

Effectief Personeelsdiensten opent deuren voor iedereen

Of je nu op zoek bent naar een vaste of tijdelijke baan, of nieuwsgierig bent naar het werken in de uitzendbranche, bij Effectief Personeelsdiensten kan iedereen aankloppen. Ook op 21 november. Knippenburg: “Wij zijn altijd op zoek naar kandidaten die graag willen werken. Dit varieert zowel van ‘handjes’ tot ervaren krachten binnen onze branche. Wij geloven dat een ieder zijn kwaliteiten heeft en kijken dan ook naar mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden. Of je nu een diploma hebt of niet, wel of geen ervaring hebt of toe bent aan een carrièreswitch, bij ons is iedereen welkom.“

Kansen voor elke organisatie

Natuurlijk hoopt Effectief Personeelsdiensten tijdens de Nationale Werkbezoekdag veel enthousiaste werkzoekenden te ontmoeten die ook daadwerkelijk via hen aan de slag willen en kunnen gaan. Knippenburg: “Ik zie deze Werkbezoekdag als een mooie gelegenheid om potentiële werknemers enthousiast te maken voor onze branche en werkgebieden. Meedoen is laagdrempelig en je bepaalt zelf wat je aanbiedt, dus waarom zou je deze kans niet pakken!”.

Uitzendbureaus: doe mee!

Werkgevers doen om verschillende redenen mee aan deze dag: talent werven, kandidaten enthousiasmeren voor een specifieke branche of vanuit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Petra van der Vlugt, projectleider van de Nationale Werkbezoekdag: “Waarom ook uitzendbureaus mee moeten doen? Zij hebben een fantastisch netwerk met werkgevers. Het zou daarom geweldig zijn als ze in gesprek gaan met HR-managers en recruiters bij hun eigen klanten om samen invulling te geven aan de Nationale Werkbezoekdag. Zo laat je als uitzendbureau meteen zien dat je soms wat extra’s doet ten opzichte van een concurrent. Dit biedt voor beiden perspectief.”

Maak potentiële werknemers enthousiast!

Net zoals Effectief Personeelsdiensten, roepen we ook andere organisaties op deze dag aan te grijpen om werkzoekenden te ontmoeten en enthousiasmeren. Door mee te doen zet je jezelf als organisatie ook op de kaart. Knippenburg vult aan: “Meedoen geeft je niet alleen meer bekendheid, op deze manier kunnen veel mensen die nu nog thuis zitten weer een kans krijgen om werk aan te pakken. Ook werk waar zij nog niet direct bekend mee zijn. Daarnaast is het gewoon goed en leuk om meer te vertellen over ons vak en onze banen!” 

Meer over de Nationale Werkbezoekdag

Meer informatie over de Nationale Werkbezoekdag op 21 november vindt u op www.werkbezoekdag.nl Hier kunt u zich ook aanmelden. Werkzoekenden kunnen vanaf 1 november contact opnemen om een afspraak in te plannen met de organisatie waar zij op werkbezoek willen. Alles gaat uiteindelijk op afspraak. Heeft u toch nog vragen? Neem gerust contact op met Petra van der Vlugt via info@werkzoekdag.nl of 06-45220160 (ma t/m do).