Actueel Nieuws

NBBU richt Co-creating Network op

Nieuws, 8 mei 2017

Arbeidsmarktintermediairs nemen een steeds belangrijkere positie in bij het (weer) aan werk helpen van uitkeringsgerechtigden. Een derde van de uitkeringsgerechtigden die het werk hervat, doet dat via een uitzendbureau.

Knelpunten voor NBBU-leden

Het aandeel van de bij de NBBU aangesloten uitzendbureaus bij het aan het werk helpen van uitkeringsgerechtigden is minimaal zo groot als het aandeel dat via de grote landelijk werkende bureaus aan de slag komt. Toch lopen de leden van de NBBU tegen knelpunten aan. Bijvoorbeeld bij aanbestedingen, waar NBBU-leden te weinig omzet hebben of te weinig ervaringen kunnen aandragen om deel te kunnen nemen. En in het geval van publiek-private samenwerking (PPS) met gemeentes en het UWV zijn NBBU-leden vaak te specialistisch. Het aanbod van werkzoekenden is te divers voor één enkel lid om deel te nemen aan dit soort projecten. Om leden te ondersteunen in het zakendoen met publieke partijen, richt de NBBU het platform Co-creating Network op.

Bureaus leveren gezamenlijk grotere bijdrage

Het netwerk vormt een efficiënt model om aanvullende middelen en kennis aan te bieden aan potentiële opdrachtgevers. De bureaus binnen de community kunnen een veel grotere bijdrage leveren aan het grote geheel dan zij als individu zouden kunnen. De organisaties zijn tot veel meer in staat wanneer zij samenwerken dan wanneer ze competitie leveren. Daarnaast leidt het tot een groter gevoel van onderlinge verbondenheid.

Collectief

Met het Co-creating Network biedt de NBBU zijn leden een platform waarbinnen zij zich als collectief kunnen aanbieden naar publieke partijen, zoals gemeentes en UWV of  grote private opdrachtgevers. In dit netwerk zetten intermediairs hun eigen kennis, toepassingen en diensten in, maar vormen samen een collectief.

Netwerkbijeenkomst

Werkt u samen met publieke partijen en wilt u deze samenwerking actief inzetten? Dan komen wij graag met u in contact. Op dinsdag 26 september 2017 organiseert de NBBU van 14.00 tot 16.00 uur een speciale netwerkbijeenkomst voor leden die geïnteresseerd zijn in betrokkenheid en deelname aan dit Co-creating Network.

Wilt u zich aansluiten bij dit netwerk? Meld u dan nu aan! Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@nbbu.nl