Actueel Nieuws

Nieuwe anti-discriminatieposter NBBU

Nieuws, 21 november 2018

Als intermediair staat u dagelijks voor de uitdaging om bij elke vacature goed in beeld te krijgen welke criteria noodzakelijk en relevant zijn voor de functie. Hoe moet u als intercedent reageren als een opdrachtgever een discriminerend verzoek doet? De NBBU helpt u op weg! Download onze vernieuwde poster discriminerende verzoeken, print hem uit op A3-formaat en hang hem op in uw bedrijf. Zo is iedereen altijd op de hoogte!

Bij discriminatie gaat het om uitsluiting van mensen voor vacatures op grond van niet-relevante criteria. Een discriminerend verzoek van een inlener kan heel expliciet zijn, maar ook impliciet, doordat bijvoorbeeld eisen gesteld worden aan de kandidaten die onnodig hoog en/of niet relevant zijn voor de functie. Wanneer een verzoek discriminerend lijkt, is extra tact geboden.

Om u op weg te helpen in hoe u om kunt gaan met discriminerende verzoeken, heeft de NBBU een interactieve poster ontwikkeld, die u en uw medewerkers op weg helpt bij het afhandelen van discriminerende verzoeken. Download de poster en klik op de verschillende items, zo krijgt u extra informatie. Daarnaast adviseren we u de poster op A3-formaat uit te printen en hem op te hangen in uw bedrijf. Zo is iedereen altijd op de hoogte!