Actueel Nieuws

Ondervindt u hinder van WW-fraude door arbeidsmigranten?

Nieuws, 12 oktober 2018

Het actualiteitenprogramma Nieuwsuur had maandag 8 oktober 2018 opnieuw aandacht voor WW-fraude door arbeidsmigranten. Uitkeringsinstantie UWV keert werkloosheidsuitkeringen uit aan werknemers zonder te controleren of ze rechtmatig ontslag hebben gekregen. Meerdere uitzendbureaus hadden aan de bel getrokken, omdat uitzendkrachten WW aanvroegen, terwijl zij gewoon werk voor hen hadden.

Een flink aantal van onze leden werkt met arbeidsmigranten en wij willen dan ook graag van u weten in hoeverre u hinder ondervindt van arbeidsmigranten die na 6 tot 9 maanden vroegtijdig weggaan om WW aan te vragen. Dit terwijl uw bedrijf nog voldoende werk heeft te bieden en het arbeidscontract gewoon nog uitgewerkt kan worden.

U kunt het ons laten weten door onderstaand formulier in te vullen. Wij bundelen alle reacties en delen deze met het UWV. Daarnaast brengen we de reacties in kaart en bepalen we de omvang van het probleem. Op deze manier willen we bekijken waar we als branche een oplossing kunnen bieden en u daarmee beter van dienst zijn.

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers