Actueel Nieuws

Save the Date – Training ‘Selecteren zonder vooroordelen. Voor de beste match!’

Nieuws, 13 december 2018

De NBBU heeft verschillende hulpmiddelen ontwikkeld om zijn leden te helpen bij het goed omgaan met discriminerende verzoeken. Zo is er een anti-discriminatiebeleid, een vernieuwde discriminatieposter en ontwikkelen we momenteel een video en een serious game over het onderwerp discriminatie op de arbeidsmarkt. Met deze hulpmiddelen kunt u discriminatie in uw organisatie bespreekbaar maken en uw medewerkers weerbaar maken tegen eventuele discriminerende verzoeken van opdrachtgevers of onderzoeksbureaus.

Selecteren zonder vooroordelen

Als branche hebben wij de ambitie om u als intermediair nog beter te wapenen tegen discriminerende verzoeken van opdrachtgevers. Bij de Servicedesk komen veel vragen binnen over discriminatie en naar aanleiding hiervan biedt de NBBU vanaf februari 2019 een nieuwe training aan voor zijn leden: ‘Selecteren zonder vooroordelen. Voor de beste match!’. Een belangrijk onderdeel van deze training is de bewustwording dat iedereen gevormd wordt door stereotypen, uzelf, uw collega’s maar ook opdrachtgevers, aanvragers en sollicitanten.

Naast een stuk bewustwording, theorie en juridische kennis, biedt de training volop ruimte voor interactie. Voorafgaand aan de training ontvangen de deelnemers een link naar de impliciete associatie test (IAT) van Harvard. Het is de bedoeling dat deze test thuis gemaakt wordt, zodat er in de training over gesproken kan worden.

De focus in de training ligt op:

De training ‘Selecteren zonder vooroordelen’ is ontwikkeld door het College voor de Rechten van de Mens en voor de NBBU op maat gemaakt. De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer.

De eerste trainingen vinden plaats op 8 en 19 februari 2019 bij de NBBU in Amersfoort. Noteer deze data vast in uw agenda. Zodra het mogelijk is om u in te schrijven, leest u dat op onze website.

(Let op: aan deze training zijn kosten verbonden)