Arbeidsmarkt van morgen Nieuws

Save the date – Arbeidsmarkt van Morgen – 23 mei 2017

Nieuws, 16 februari 2017

SAVE THE DATE - 23 mei 2017

De NBBU organiseert op dinsdag 23 mei 2017 in de succesvolle reeks de Arbeidsmarkt van Morgen een inspirerende middag met als thema: HOE organiseren we de arbeidsmarkt van de toekomst? We nodigen u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering van 23 mei 2017. Tijdens deze ALV nemen wij afscheid van Bart-Jeroen Croll in zijn rol als voorzitter. Roland Geenen, hoofd relatiebeheer en marketing, gaat van zijn pensioen genieten en zwaait af.

Inspirerende middag

De NBBU organiseert in samenwerking met Leo Witvliet van de Nyenrode Business Universiteit een unieke en inspirerende middag exclusief voor stakeholders, prominenten en NBBU-leden. Het thema van deze middag is: 'HOE organiseren we de arbeidsmarkt van de toekomst?'

Dagvoorzitter Jort Kelder neemt u mee in deze interactieve middag waarbij Victor Broers, Ton Wilthagen en Hans Junggeburt u uitdagen mee te denken aan de juiste invulling van de arbeidsmarkt van de toekomst.

Victor Broers is een autoriteit op het gebied van ‘nieuw economisch denken’. Dat wat wij jarenlang als onze economische realiteit beschouwden, blijkt volgens Victor een achterhaald verhaal dat ons geen oplossingen biedt voor onze sociaaleconomische problemen. Op 23 mei neemt hij ons mee op een reis voorbij de grenzen van ons huidig economisch denken.

 

 

Ton Wilthagen daagt ons uit om mee te denken op basis van het Transitionele Arbeidsmarktmodel (TAM). Uit metingen blijkt dat de rol van de flexbranche bij transities van werkloosheid naar werk ontzettend belangrijk is.

 

 

 

Hans Junggeburt arbeidssocioloog: “De arbeidsmarkt is door flexibilisering en mobiliteit fundamenteel van karakter veranderd. Durf anders te kijken in het voorzien in capaciteitsvraagstukken en als organisatie leniger te zijn. Faciliteer de verandering en innovatie in arbeidsrelaties.”

 

 

NBBU-leden hebben reeds een uitnodiging met een aanmeldlink ontvangen.