Actueel Nieuws

STOOF: Duurzame Inzetbaarheid is de nieuwe sociale zekerheid!

Nieuws, 10 september 2018

Duurzame inzetbaarheid is de nieuwe sociale zekerheid. We leven in een tijd waarin het begrip duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker wordt, werknemers moeten zich blijven ontwikkelen en zuinig op hun gezondheid zijn. De Duurzame Uitzendkracht, daar gaat STOOF 100% voor en ze hebben twee projecten waar u aan kunt meedoen. Het project Duurzame Uitzendkracht wordt gesubsidieerd door het ESF en het project Duurzame Flex wordt volledig door STOOF vergoed (waarde €2500).

Project Duurzame Uitzendkracht:

In dit project wordt u als uitzendorganisatie begeleid en ondersteund bij het implementeren van duurzame inzetbaarheid. De basis van dit project is dat al de drie de stakeholders worden betrokken om een duurzame uitzendkracht te bewerkstelligen. De uitzendorganisatie met een grote rol voor de intercedent, de inlener en uiteraard de uitzendkracht.
Wat ontvangt u als u meedoet aan dit project :
Er is voor 10-15 uitzendorganisaties ruimte om aan de slag te gaan met de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten en zij ontvangen daarbij begeleiding.

Project Duurzame Flex:

Een volledig verzorgd en vergoed Duurzaam Inzetbaarheids traject. Weet u van een uitzendkracht dat het dienstverband in de toekomst mogelijk ophoudt, u kunt dan samen met ons een volledig traject aanbieden:
•    een periodieke duurzame inzetbaarheid scan
•    een adviesgesprek
•    begeleiding en
•    een maatwerktraject
Dit kan opleiding zijn maar ook een bv. een medisch onderzoek.

Voorwaarden

Uitzendkrachten die in aanmerking komen voor een traject mogen maximaal MBO 4 geschoold zijn en zitten in fase A/B en fase 1/2/3.Voor de pilot in 2018 zoekt STOOF uitzendpartners die reeds bezig zijn beleid te ontwikkelen (early adapters) voor duurzame inzetbaarheid. De uitzendorganisatie moet bereid zijn 50% van eventuele verletkosten te betalen. STOOF bekostigd en regelt het gehele traject in samenwerking met de uitzendorganisatie, het maatwerktraject mag maximaal 2500 euro bedragen. De pilot voor 2018 betreft 150 uitzendkrachten.

Belangstelling in een van deze projecten?  Stuur STOOF een email