Actueel Nieuws

Workshop Dienstverlening rondom de zzp’er

Nieuws, 22 december 2017

Op 15 december jl. heeft de Minister van Sociale Zaken een brief gestuurd naar de Kamer waarin hij ook aandacht heeft besteed aan de Wet DBA ofwel het zzp-kwalificatievraagstuk. Dit was op verzoek van het kabinet.

De Minister heeft toegezegd om duidelijkheid te scheppen over de arbeidsrelatie door middel van de invoering van de opdachtgeversverklaring. Deze verklaring kan verkregen worden na het invullen van een webmodule. In deze webmodule zal het gezagscriterium zo veel mogelijk worden verduidelijkt. Hierdoor heeft de opdrachtgever zekerheid over het (niet) verschuldigd zijn van loonbelasting en/of werknemersverzekering. Het streven van de Minister is om dit per 1 januari 2020 in werking te laten treden. Dit houdt in dat de markt nog twee jaar in onzekerheid zal moeten verkeren over de invulling de gezagscriterium.

Om leden in deze onzekere situatie op weg te helpen in het samenwerken met zzp’ers, hebben wij een training samengesteld waarbij met name de nadruk wordt gelegd op de praktische uitvoering om zo min mogelijk risico’s te lopen. De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan de orde:

Wet DBA

Commercieel opdrachtgever

Commercieel zzp’er

Administratie

De meest gemaakte fouten

Bovenstaande training zal plaatsvinden op de volgende data en locatie:

Dinsdag 30 januari 2018 van 14.00- 18.00 uur bij de NBBU in Amersfoort
Woensdag 21 februari 2018 van 14.00 – 18.00 uur (locatie nog onbekend)

Als u bij deze training aanwezig wilt zijn, dient u zich aan te melden via MijnNBBU.

Aanmelden voor de workshop Dienstverlening rondom de zzp’er (eerst inloggen)