Arbeidsmarkt van morgen Nieuws

Een positief begin!

Opinie, 10 april 2017, Brigitte van der Burg

Bart-Jeroen Croll heeft op 23 maart 2017 het voorzitterschap van de NBBU aan mij overgedragen. Ik bedank Bart-Jeroen graag voor al zijn inzet en het werk dat hij heeft gedaan en voor de wijze waarop hij het voorzitterschap aan mij heeft overgedragen. Dank voor de warme overdracht en goede gesprekken. U bedank ik voor de mooie vereniging die u met elkaar heeft opgebouwd en het vertrouwen dat u aan mij heeft gegeven om deze te gaan leiden.

In mijn eerste weken als voorzitter heb ik mijn tijd vooral gestoken in drie zaken:

Mensen leren kennen

In deze eerste weken als voorzitter probeer ik de mensen die bij de NBBU werken beter te leren kennen, wat ze beweegt en wat ze voor u als leden doen. Daarnaast maak ik (soms hernieuwd) kennis met mensen waar de NBBU in het maatschappelijke middenveld mee te maken heeft. U kunt hierbij denken aan de voorzitter en directeur van MKB-Nederland, met de SNCU, met STOOF, de ABU, maar ook met de LBV, de CNV en de FNV. Tenslotte ga ik bij diverse leden op bezoek om met hen en hun bedrijf kennis te maken.

Graag ontmoet ik ook u, niet alleen bij de Algemene Ledenvergadering op 23 mei, maar ook in het land. Door het hele land zijn er diverse bijeenkomsten georganiseerd waar we elkaar kunnen ontmoeten en dan hoor ik graag van u waar u mee zit, waar u kansen ziet en wat u daarbij van de NBBU verwacht. Ik zie er naar uit u daar te spreken.

Op de hoogte stellen wat er gebeurt

U weet als geen ander dat de flexbranche zeer divers is en dat de ontwikkelingen snel gaan. Naast het lezen van diverse inhoudelijk stukken over de arbeidsmarkt en het werk van de NBBU stel ik mij momenteel op de hoogte door gerichte gesprekken over onder meer de voortgang van de CAO, over belang behoud van flexibiliteit rechtspositie, over het pensioendossier, over duurzame inzetbaarheid, maar ook over wat de servicedesk voor u en nieuwe leden van de NBBU kan betekenen. Dit is niet alleen belangrijk om te weten wat voor u als leden zwaar telt, maar ook om de positie van flexbranche op de politieke en maatschappelijke agenda te beïnvloeden.

Flexmarkt positief op agenda zetten

De wisseling van het voorzitterschap is aangegrepen om de flexmarkt positief op de maatschappelijke agenda zetten van de flexmarkt. De flexmarkt is namelijk iets positiefs! Het moet duidelijk worden wat uw branche allemaal doet en bijdraagt. Juist dankzij flexmarkt krijgen veel mensen nieuwe kansen op de arbeidsmarkt en daar moet meer aandacht voor komen. Eind deze week verschijnt er in de Financiële Telegraaf een groot interview met mij over dit onderwerp.

Tot slot wil  ik u graag uitnodigen voor de Algemene Ledenvergadering en ons evenement Arbeidsmarkt van morgen op 23 mei 2017 om afscheid te nemen van Bart-Jeroen Croll en om nieuwe inzichten op te doen over de arbeidsmarkt.

Brigitte van der Burg
Voorzitter NBBU