Arbeidsmarkt van morgen Nieuws

Geslaagd congres

Opinie, 1 december 2014, Bart-Jeroen Croll

Met ons congres Klaar voor de Arbeidsmarkt van Morgen hebben we ons jubileumjaar afgesloten op de schitterende locatie in de rijtuigenloods in Amersfoort. Met gerichte activiteiten door het jaar heen hebben we de positie van de NBBU kunnen verstevigen en uitbouwen.

Met veel trots en tevredenheid kijk ik terug op een geslaagd congres waar een recordopkomst bevestigde dat de NBBU een prominente positie binnen de (flexibele) markt heeft ingenomen.

Strategische keuze

We hadden indrukwekkende sprekers zoals de hilarische lezing van filosoof en cabaretier Paul Smit, de inspirerende voordracht van Daan Roosegaarde (innovatie) en het interessante betoog van econome Barbara Baarsma over de waarde van flex binnen onze economie. En dan was er de aankondiging van de toetreding tot de NBBU door een grote groep ondernemingen, gespecialiseerd in het inzetten van zelfstandige professionals. Hiermee geven wij invulling aan onze strategische keuze om door te groeien naar een brancheorganisatie van brede flex.

Finale studentenwedstrijd

De finale van onze studentenwedstrijd Arbeidsmarkt van Morgen werd gewonnen door het team ‘De inclusieve arbeidsmarkt’, een team van drie deeltijdstudenten, die overdag werken in de zorg, bij de politie en in het onderwijs. Een mooi voorbeeld dat kennisverrijking en innovatie niet leeftijdsgebonden zijn.

Onze blik is nu weer nadrukkelijk naar voren gericht. Er ligt een flinke uitdaging om ook komend jaar belemmeringen van flex te bestrijden en ondernemers verder te helpen en te ondersteunen.

Hoe de arbeidsmarkt er in de toekomst ook gaat uitzien, de NBBU is klaar om hierin zijn rol te spelen!