Arbeidsmarkt van morgen Nieuws

Jury bekend

Opinie, 3 februari 2014, Marco Bastian

De jury van onze innovatieve studentenwedstrijd Arbeidsmarkt van Morgen is bekend. De volgende personen gaan alle inzendingen van de wedstrijd beoordelen:

Wiebe Draijer, Kroonlid en voorzitter van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad (SER)Mariette Patijn, dagelijks bestuurder FNV vakcentrale Leendert Jan Visser, directeur MKB-NederlandPieter Waasdorp, directeur Ondernemerschap Ministerie Economische ZakenClaudia Zuiderwijk, voorzitter transitie Kamer van Koophandel/SyntensBart Jeroen Croll, voorzitter NBBUJacqueline Zuidweg, directeur Zuidweg & PartnersLeo Witvliet, hoogleraar Nyenrode

Ik ben erg blij met de toezeggingen. Deze deskundigen staan met beide benen in de praktijk van arbeidsmarktbeleid en hebben arbeidsmarkt en innovatie hoog in het vaandel staan. Tegelijkertijd staan zij open voor nieuwe idee├źn of invalshoeken die door de studenten zullen worden aangedragen. In de hoop dat de studenten ook voor hen een bron van inspiratie zijn.

De jury komt in september 2014 in actie. De tien beste inzendingen mogen dan voor de jury een pitch houden van hun innovatieve idee over de arbeidsmarkt van morgen. Eerst gaat een begeleidingscommissie, gedragen door Nyenrode Business University, alle inzendingen beoordelen. Meer dan 100 studenten doen mee aan de wedstrijd Arbeidsmarkt van Morgen. Zij moeten voor 1 mei 2014 hun onderzoekspaper inleveren.

De oplossingen van de studenten vormen de basis voor een eigentijdse, innovatieve kijk op de arbeidsmarkt. In het najaar van 2014 presenteert de jury de onderzoeksresultaten en maakt bekend welk studentenproject als beste wordt beoordeeld. Dat zal zijn op ons jubileumcongres op donderdag 20 november 2014. Houdt u deze datum alvast vrij in uw agenda? Het belooft een enerverende dag te worden, ik kijk er nu al naar uit. Kijk op https://www.nbbu.nl/evenement/jubileumcongres-nbbu-20-november-2014