Arbeidsmarkt van morgen Nieuws

Prachtige aftrap

Opinie, 10 juni 2013, Marco Bastian

“Erg goede en leuke middag van de @NBBU over de toekomst van de arbeidsmarkt.”“TOPTAFEL met verdieping in vragen, warme discussie, mooie ambiance, enthousiaste deelnemers.”“Leuk te hebben mogen meewerken aan onderzoeksprijsvraag #sunrise @NBBU compliment voor opzet.”

Zie hier een bloemlezing van tweets die op donderdag 6 juni werden verstuurd in verband met onze expertmeeting NBBU Sunrise. Ze verwoorden wat ik ook voelde: De aftrap van NBBU Sunrise was een prachtig event op een prachtige dag op een prachtige locatie en is zeer succesvol verlopen.

Relevante vragen

Voor de bijeenkomst op kasteel Hoge Vuursche in Baarn hadden wij prominente beleidsmakers, opleiders, ondernemers en politici uitgenodigd mee te denken over nieuwe standaarden op de arbeidsmarkt van morgen. Zij moesten deze keer niet zélf met een visie komen. We hadden hen gevraagd om tijdens de expertmeeting relevante vragen te formuleren over de arbeidsmarkt. Die worden na de zomer in de vorm van een prijsvraag voorgelegd aan studenten van verschillende beroepsopleidingen en universiteiten.

De opkomst was boven verwachting, het aantal afmeldingen was op één hand te tellen. Dat maakte de zaal heel vol maar zorgde tegelijkertijd voor een dynamische, informele sfeer. Alle deelnemers werkten zich letterlijk en figuurlijk in het zweet en discussieerden volop met elkaar om te komen tot de juiste vragen.

Samen sterk

Mirjam Sterk, ambassadeur Jeugdwerkloosheid juicht ons initiatief toe.  “Daar waar ik op de korte termijn verschil moet maken, doet Sunrise dat op de lange termijn”, zei Sterk tijdens een korte presentatie. Ze zegde daarbij toe ons initiatief waar mogelijk te ondersteunen.

Ook andere partners vanuit de financiële en opleidingswereld hebben aangeboden met ons samen te werken. Wij juichen die samenwerking van harte toe. Met samenwerking vergroten wij onze draagvlak en kennis als brancheorganisatie. Zodat we nog beter bij ons doel kunnen komen: proactief handelen en delen van relevante zaken op de arbeidsmarkt, waarbij alle stakeholders hun voordeel kunnen halen.

Kijk op onze speciale website arbeidsmarktvanmorgen.nl voor meer informatie