Duurzame Inzetbaarheid Nieuws

Samen werken aan duurzame flexbranche

Opinie, 4 mei 2017

Marco Bastian

De NBBU doet ook dit jaar weer mee aan het project Duurzame Inzetbaarheid van MKB-Nederland en het ministerie van Sociale Zaken. Het project was vorig jaar een groot succes. De betrokken partijen kregen meer inzicht in basale zaken als efficiënte werkoverleggen, maar ook in het weerbaarder en beter inzetbaar maken van mensen. Een mooi resultaat, dat we dit jaar opnieuw zullen nastreven.

Dit keer mogen we 40 van onze leden bedienen, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorige keer! Er is meer ruimte voor collectiviteit, wat betekent dat er meer kans is op kruisbestuiving. Het project is uniek en heeft voor de deelnemers alleen maar voordelen. We zoeken nog naar ondernemingen die willen deelnemen, dus ik zou zeggen: schrijf u zo snel mogelijk in! Dat kan op onze website.

Per onderneming worden 20 adviesuren beschikbaar gesteld. Adviseur Hugo Wijtmans komt bij u langs en geeft professionele begeleiding en coaching over het binden en boeien van flexkrachten. In collectieve sessies is er verder externe ondersteuning. Het project duurt één jaar.

Duurzame Inzetbaarheid is een breed thema dat kan worden toegepast op de eigen organisatie en op flexkrachten. Het gaat om het binden van mensen door in hen te investeren, ze op te leiden en hen weerbaarder te maken. Dat is altijd slim, omdat mensen op die manier de perfecte ambassadeur van je onderneming worden, ook als ze hun carrières verder voortzetten. Dit levert bovendien een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van de intermediair. Zijn kwaliteit, betrokkenheid en verantwoordelijkheid gaan omhoog.

Meld u nu aan! Samen werken we aan een betere en kwalitatieve flexbranche.

Marco Bastian
Directeur NBBU