• NBBU voor de pers

    Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze persberichten en kunt u rechtenvrije persfoto's van onze directeur en voorzitter downloaden.

Persberichten 2018

Wet Arbeidsmarkt in Balans raakt naast payroll ook uitzenden

De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) zaagt aan de poten van het uitzenden, ook al werd aanvankelijk gesteld dat uitzenden buiten schot zou blijven. Op verschillende onderdelen raakt de wet het uitzenden namelijk wel degelijk.

Lees het hele persbericht

NBBU gaat toetsen op naleving gelijkheidsbeleid

Geen uitzendondernemingen meer die meegaan in discriminerende verzoeken. Dat is het doel van het vernieuwde gelijkheidsbeleid van de NBBU. Discriminatie is een breed maatschappelijk probleem dat ook op de arbeidsmarkt nog geregeld de kop opsteekt, onder meer in het contact tussen opdrachtgever en uitzendonderneming. Ontoelaatbaar, vindt de NBBU.

Lees het hele persbericht

Flex onevenredig duur onder wetsvoorstel Koolmees

Het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans van minister Koolmees is een aanval op flexibele arbeid. De plannen wijken dusdanig af van het regeerakkoord dat uitzenden en payroll geraakt worden en onevenredig duur worden, terwijl de arbeidsmarkt krampachtig in het keurslijf van het vaste dienstverband wordt geperst, ook al past dat niet meer bij deze tijd.

Lees het hele persbericht

Zorg voor zekerheid vooraf, voor opdrachtgever én zzp’er

Zorg dat opdrachtgevers vooraf de zekerheid hebben dat ze na inhuur van een zzp’er niet meer geconfronteerd worden met naheffingen van loonbelasting. Dat kan door te toetsen of zzp’ers een bewuste keuze hebben gemaakt voor het ondernemerschap. De NBBU adviseert het kabinet de huidige periode waarin wet- en regelgeving op dit vlak niet worden gehandhaafd te gebruiken voor een pilot om deze oplossing in de praktijk te testen.

Lees het hele persbericht

NBBU lanceert cao-app

De NBBU-cao is voortaan als app beschikbaar. Hiermee hebben u en uw uitzendkrachten altijd hun actuele arbeidsvoorwaarden bij de hand en kunnen ze online en offline raadplegen welke wijzigingen er zijn. De app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store.

Lees het hele persbericht

Persberichten 2017

NBBU aanvaardt uitnodiging nieuwe kabinet

Witte rook vanuit het Torentje. Er is een regeerakkoord. Binnen enkele weken treedt een nieuw kabinet aan. De onderhandelaars zijn er in geslaagd een akkoord te bereiken waarmee ze de komende vier jaar gezamenlijk optrekken. De partijen vinden een flexibele arbeidsmarkt een groot goed. Samen met partijen uit het veld en sociale partners willen ze de route naar een eerlijkere arbeidsmarkt uitstippelen. Die uitnodiging nemen wij graag aan.

Lees het hele persbericht

NBBU: ondernemersovereenkomst maakt einde aan onzekerheid door Wet DBA

De Wet DBA zorgt voor onzekerheid bij opdrachtgevers en zzp’ers. De regelgeving is onduidelijk en zorgt daardoor voor onzekerheid. Veel zelfstandigen zijn als gevolg hiervan opdrachten kwijtgeraakt. De NBBU wil een duidelijke positie voor zzp’ers en stelt voor een ondernemersovereenkomst in het leven te roepen die uitsluit dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst.

Lees het hele persbericht

Vergroot zekerheid voor werkenden, vast en flex

De modernisering van de arbeidsmarkt wordt een achterhoedegevecht. De ontwikkelingen vinden in zo’n hoog tempo plaats dat beleidsmakers dat niet kunnen bijbenen. Zekerheid moet voor mensen op een vernieuwende manier worden georganiseerd. Daarnaast moet flexwerk veel beter worden gefaciliteerd. Intermediairs moeten zich evenzeer blijven ontwikkelen, omdat hun rol in de toekomst aanzienlijk zal veranderen. Dat was de teneur van de innovatieve bijeenkomst de Arbeidsmarkt van Morgen van de NBBU, die dinsdag 23 mei 2017 in Maarssen werd gehouden.

Lees het hele persbericht

Ontwikkeling intermediair en flexkracht voorop in NBBU-project

De NBBU heeft het startsein gegeven voor een nieuw project Duurzame Inzetbaarheid. Het programma richt zich op de ontwikkeling van flexwerkers, door hun werkplezier en werkzekerheid te vergroten. Als de flexmedewerker tevreden is, is de opdrachtgever dat doorgaans ook.

Lees het hele persbericht

Nieuwe voorzitter NBBU: "De flexmarkt is iets positiefs"

Brigitte van der Burg is 23 maart 2017 geïnstalleerd als voorzitter van de NBBU. “Ik vind het ontzettend belangrijk de NBBU nog meer op de kaart te zetten. Er moet anders –positief – gekeken worden naar flexwerk.”

Lees het hele persbericht

Archief persberichten

Persberichten van voor 1 januari 2017 kunt u opvragen bij de woordvoerder van de NBBU.

Foto's Marco Bastian (directeur) en Brigitte van der Burg (voorzitter) - Bron: NBBU

Contact met de woordvoerder

Bent u van de pers en heeft u een vraag voor of over de NBBU? Neem dan contact op met onze woordvoerder Anchrit Edelaar via a.edelaar@nbbu.nl of 033-4760200