Thema's

Standpunten en informatie

Arbeidsmarkt van Morgen

Van 1 september 2013  tot 1 mei 2014 hebben studenten ideeën kunnen inleveren voor de wedstrijd Arbeidsmarkt van Morgen.

Hoofdvraag was: Wie heeft de beste ideeën voor de arbeidsmarkt van 20XX? Waar iedereen die wil werken, kàn werken.

Bekijk hier de animatie waarin de wedstrijd wordt toegelicht (1 minuut):

 

 

Uit 154 inzendingen zijn 5 teams van ieder 3 studenten geselecteerd voor de finale. Op 20 november 2014 is de winnaar bekend gemaakt, tijdens het jubileumcongres van de NBBU. De prijs werd uitgereikt door SER-voorzitter Mariëtte Hamer. 

 

Doelen Arbeidsmarkt van Morgen behaald

Daarmee is NBBU Sunrise-Arbeidsmarkt van Morgen afgesloten. Met het project zijn de volgende doelstellingen behaald:

– Uitbreiding van het netwerk van de NBBU. Enerzijds door vele nieuwe contacten (bijv. ministerie van Economische Zaken, SER, hoogleraren, hogescholen, pers), anderzijds door intensivering en verdieping van bestaande contacten (bijv. ministerie SZW, ministerie van Financiën, Nyenrode, MKB-Nederland)

– Positionering en verbetering imago van de NBBU als een vereniging die actief met vernieuwing en innovatie omgaat.

 

De winnaars

  • De eerste prijs ging naar de inzending ‘De inclusieve arbeidsmarkt’ van Zuyd Hogeschool. Het idee van het winnende team is de arbeidsovereenkomst te vervangen door een participatieovereenkomst. Winnende studenten zijn Monique Noten, Huub Bruls en Jos Heijnen. Zij zijn deeltijdstudent aan Zuyd Hogeschool en werkzaam in de zorg, bij de politie en in het onderwijs. 
    Witvliet licht de keuze van de jury toe: “Het voorstel van de winnaars heeft de meeste elementen in zich die de verschillende aspecten van de arbeidsmarkt raken, die tot nadenken stemmen en tot innovatie kunnen leiden. Het uitgangspunt van dit voorstel is dat iedereen die kan werken ook deelneemt aan de arbeidsmarkt. Dat sprak de juryleden zeer aan.”
  • De winnaars van de tweede prijs zijn Janine Goedmakers, Patricia Knipa en Claudia Moonen van Zuyd Hogeschool. Zij stellen met hun voorstel ‘Goed werkgeverschap’ voor de cao te vervangen door meer individuele ‘social deals’. De jury: “Dit voorstel zit goed in elkaar en is zeker bruikbaar, het is alleen iets minder innovatief. We werden aangenaam getroffen door de focus op samenwerken, verantwoordelijkheid en netwerken.”
  • Het genomineerde team van de Leidse Hogeschool met Dave van Poelgeest, Kimberley Aarts en Sven Hogervorst werd derde. De juryvoorzitter: “Voor ons was de presentatie van dit team ‘Patent op Talent’ in de finale doorslaggevend. Volgens dit voorstel is talent een voorspelbare en daarmee financiële waarde op de toekomstige arbeidsmarkt. De bemiddelaar wordt ‘talent agent’ zoals dat nu al bij artiesten en sporters gebeurt. De jury noemt dit voorstel en de presentatie “betrokken, warm en met vertrouwen in de toekomst.”

Ook de twee genomineerde teams die niet in de prijzen vielen presenteerden volgens de jury waardevolle voorstellen die zeker aanknopingspunten bieden. Het team ‘De verantwoordelijke werknemer’ van Jop Theunissen, Sander Wist en Celina Thewessen werd door de jury geprezen om de aandacht voor eigen initiatief van de werknemer, gelijkwaardigheid en het belang van opleiding. Het team ‘Intermediair van de toekomst’ van Edona Gashi, Paul Kuhne en Leroy Dijkstra wees op de toenemende rol van de intermediair als spin in het web. De jury herkende in dit voorstel het belang van vitaliteit en verbondenheid van de partijen op de arbeidsmarkt.

 

Pitches

Bekijk de film (6 minuten) van de finale met pitches studententeams bij de SER in Den Haag op 18 september 2014: