• Project Duurzame Inzetbaarheid

    De NBBU is wederom convenantpartner in het project. Duurzame Inzetbaarheid van MKB Nederland. Want werknemers binden en boeien, carrières zien op de lange termijn. Dat is de visie van de NBBU op Duurzame Inzetbaarheid. Op deze pagina vindt u alle informatie die bij dit project hoort.

tool

Tools voor NBBU-leden

Hier vindt u documenten, onderzoeken, instrumenten en overige relevante artikelen vinden die betrekking hebben op Duurzame inzetbaarheid en die een rol hebben gespeeld in Fase 2 van het project Duurzame Inzetbaarheid. Neemt u vooral eens een kijkje en doe er uw voordeel mee!

Bekijk de themapagina

Bekijk de video: Duurzame Inzetbaarheid van Flexkrachten

De NBBU doet sinds mei 2017 mee aan het project Duurzame Inzetbaarheid van MKB-Nederland. Adviseur Hugo Wijtmans gaat met 50 NBBU-leden op zoek naar een manier waarop zij Duurzame Inzetbaarheid van de flexkrachten in hun bedrijfsvoering kunnen implementeren. De driehoeksverhouding intermediair, opdrachtgever en flexkracht staat hierbij centraal. In deze video ziet u hoe 4 van de 50 deelnemende bedrijven het traject ervaren en hoe belangrijk Duurzame Inzetbaarheid voor deze partijen is.

Bekijk de video

Ervaringen met het project Duurzame Inzetbaarheid

Een jaar lang kregen 27 NBBU-leden de kans om kosteloos en met begeleiding te werken aan het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. “Er zijn veel meters gemaakt”, zegt Hugo Wijtmans die door de NBBU werd aangetrokken om de ondernemers te coachen.

Hoe hebben de NBBU-leden dit ervaren?

Samenwerking met MKB-Nederland

MKB-Nederland organiseert met steun van het ministerie van Sociale Zaken het programma 'Duurzame Inzetbaarheid in het midden- en kleinbedrijf'. Dit programma geeft een impuls aan duurzame inzetbaarheid in het midden- en kleinbedrijf (mkb), door ondernemersverenigingen de ruimte te bieden een specifieke aanpak voor de eigen sector te ontwikkelen en uit te voeren.

Meer over het project van MKB-Nederland

Samenwerking met Capgemini

Uiteindelijk wil de NBBU met dit project bewerkstelligen dat intermediairs een rol spelen in de Duurzame Inzetbaarheid en employability van (eigen) flexkrachten. In samenwerking met Capgemini vertalen wij de resultaten van dit project naar praktijkgerichte oplossingen voor alle NBBU-leden.

Meer over Capgemini